Implementăm un program național de tradiție care să sprijine dezvoltarea unui ecosistem în sfera învățământului profesional și dual din România, din perspectiva abilităților de care au nevoie tinerii în viață și a carierei pe care și-o pot contura în domeniul tehnic pentru care învață.

orientare școlAră și consiliere vocațională

Prin intermediul programului „Adoptă un Liceu”, îndrumăm tinerii din învățământul profesional, filiera tehnologică și duală, să țintească spre împlinire personală și profesională. Inspirăm tinerii să își descopere valorile și să își antreneze potențialul astfel încât să fie pregătiți pentru viitorul incert, aflat în continuă schimbare.

Cu „Adoptă un Liceu” ne adresăm tinerilor cu vârsta 13 - 19 ani, precum și profesorilor din învățământul gimnazial, respectiv profesional și dual, dar din învățământul teoretic, filiera reală.

Module Educație Vocațională

Portofoliu Adoptă un Liceu

Career Bus este program de orientare școlară și consiliere în carieră pentru elevii din gimnaziu și liceeni. În acest program, tinerii află cum stă treaba cu job-urile existente și cum competențele necesare job-urilor viitorului presupun digitalizare prin excelență. Peste 1.530 elevi din mediul rural și urban mic au trecut prin această experiență.

parteneri educaționali

STEM este un domeniu important pentru că impactează fiecare parte a vieții noastre

Meditații la materiile STEM

Programare și scriere de cod

PepinTeen este un program de literație digitală, care dotează tinerii din liceele tehnologice cu competențe centrate pe scriere de cod și programare în limbaje de tipul Python, Java și Java Script, C++, HTML, C Sharp etc. 130 adolescenți au trecut deja prin această experiență. 7 dintre ei sunt deja voluntari în cadrul programului e-steam al ȘdV.

Odată cu pandemia am dezvoltat un atelier centrat peSănătate și prevenție în context COVID-19, pentru 150 elevi de liceu.

Acest program susține tinerii de clasa a 12-a să se pregătească pentru a-și lua BAC-ul și pentru a merge mai departe în învățământul superior. Programul include sesiuni de meditații la materiile STEM, precum și ateliere centrate pe valori cu scopul de a crește stima de sine și consolida procesul de auto-descoperire. Acest program se adresează unui grup de 30 elevi, fără posibilități, dar care sunt dornici să izbândească în viață prin educație.

Programul CreȘTEM Viitor este sponsorizat de Raytheon Missiles & Defense USA.

Pe parcursul a 10 luni, tinerii din program au parcurs 21 de sesiuni de meditații la 3 materii din curriculum de Bac: Matematică, Biologie și Informatică, dar și 12 de ore de educație centrată pe valori și 60 de ore de consiliere individuală.

Cei 30 de tineri provin din 18 licee diferite din România, de profiluri diferite: tehnologic, teoretic, tehnic și economic.

Am selectat elevi de la specializări în legătură directă cu domeniile STEM: matematică-informatică, științe ale naturii, economie și protecția mediului.