Școala Bunătății este o campanie de fundraising cu și pentru copii și, totodată, un program educațional care promovează cultura blândeții, generozității și a compasiunii în rândul tinerilor.

La Școala Bunătății copiii învață să facă fapte bune, fără să aștepte ceva în schimb. În acest program folosim învățarea experiențială și jocuri special create, livrate de adolescenți prin metodă interactivă, pentru a modela comportamentul celor mici. Grija față de propria persoană și față de cei de lângă noi poate deveni un mod de viață pentru copii, cu condiția ca aceștia să practice valori asociate bunătății, acompaniați și de părinții lor. Copiii care au acasă modelul unor părinți, frați sau surori care fac voluntariat, au grijă de vârstnicii din/de pe lângă familie, manifestă respect și empatie față de cei neajutorați sau îi consolează pe cei aflați la ananghie, învață lecții valoroase pentru o viață plină, cu bunăstare și cu sens.

Prin intermediul educației centrate pe valori, Școala Bunătății, contribuie pozitiv la lumea interioară a gândurilor, sentimentelor, senzațiilor și emoțiilor copiilor care iau parte la acest tip de experiență.

Procesul educațional centrat pe valorile blândețe, bunătate, generozitate, compasiune, grijă și altruism permite participanților să înțeleagă și să simtă experiențele, emoțiile și contextele trăite de cei neajutorați ca și cum ar fi ale lor.

Obiectivele programului

  • Micii participanți să treacă printr-un proces educațional centrat pe valorile blândețe, bunătate, generozitate, compasiune, grijă și altruism

  • Participanții să înțeleagă și să simtă experiențele, emoțiile și contextele trăite de cei neajutorați ca și cum ar fi ale lor

  • Să inspirăm participanții să conștientizeze necesitatea leadershipului individual în context colaborativ, nevoia de inteligență culturală, manifestată încă de timpuriu, la nivel comunitar, precum și învățarea unor noi metode de comunicare inter-generațională.

Bunătatea se împarte

Bunătatea devine mai ușoară pe măsură ce o exersăm. Psihologul Elisha Goldstein, co-fondator al The Center of Mindful Living, spune că atunci când suntem buni cu alții tiparele noastre mentale de lipsă, negativism și inflexibilitate încep să se modifice. Ne îngrijorează tot mai puțin ideea că nu avem suficient de multe resurse pentru noi ca să nu dăm și altora din puținul pe care-l deținem.

Banii strânși în Școala Bunătății vor fi folosiți pentru a oferi șansa la educație de calitate unor 1.000 de tineri din învățământul profesional și sistemul dual, prin intermediul programului Adoptă un Liceu ce va fi derulat pe parcursul anului 2020.


fondatori



Școala de Valori a lansat în luna Iulie 2019, alături de Landartech, Școala Bunătății, cea mai mare campanie educațională și de fundraising demarată de copii pentru copii, în România.