Într-o lume în care fenomenul tehnologic este tot mai prezent, este nevoie de implementarea unui program național de tradiție care să sprijine dezvoltarea tinerilor 19+ din România, din perspectiva abilitățiilor de care au nevoie în viață și pentru a obține succesul în lumea digitală. Laboratorul de Cariere promovează o cultură a performanței, integrare academică și egalitate de șanse pentru toți studenții din România, indiferent de specializarea pentru care învață. În plus, contribuie la creșterea angajabilității tinerilor prin crearea de oportunități și participarea într-un program atractiv, livrat în limbaj specific, în limba română, care dezvoltă abilități & promite experiențe de învățare relevante, precum și „contactul cu viața reală profesională” din industriile Partenerilor.

Obiectivele programului

  • Pregătirea tinerilor cu abilități pentru viață, în lumea digitală și super-tehnologizată.

  • Completarea curriculumului universitar cu ateliere pe subiecte actuale, ancorate în realitate și centrate pe tendințele viitorului.

  • Creșterea competențelor de care au nevoie tinerii, pe toată perioada vieții lor: auto-învățare, gândire critică, rezolvarea problemelor, comunicare eficientă, lucru în echipă și colaborare, reziliență și reflecție personală.

  • Sprijinirea tinerii în procesul personal de auto-descoperire și de pregătire pentru piața muncii, cu scopul de a deveni candidați râvniți de angajatori.

Portofoliu Laboratorul de Cariere

Academia LDC pentru 150 studenți

Tabăra LDC pentru 130 elevii de clasa a XI-a // 2 ediții în 2020fondatori